Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal

- Selasa, 16 Agustus 2022 | 17:37 WIB
Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal (pixabay/Desertrose7)
Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal (pixabay/Desertrose7)

Baca Juga: Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Sejuta Manfaat Bersedekah

Wajib tumprap kito bersandar maring Allah, sebab Allah-lah pencipta manfaat lan mudhorot soho pencipta sedoyo perkawis. Mboten wonten ingkang ngenaaken bahoya lan paring manfaat kanti hakiki kejawi namung Allah.

Menawi ka-wulo sampun ngeyakini hal meniko, mongko piambak e bade bersandar maring Allah wonten ingdalem urusan rezeki lan keselamatan saking berbagai macam bahoyo.

Dados, tawakal hakikatipun inggih puniko percados sepenuh hati maring Allah ta’ala. al Junaid al Baghdadi dawuh:

اَلتـَّوَكَّلُ هُوَ تَرْكُ الْاِ عْتِمَا دِالْحَقِيْقِيِّ عَلَى غَيْرِ اللّٰهِ

“Tawakal inggih meniko ninggalaken bersandar secara hakiki maring sak lintunipun Allah.”

Tiyang ingkang tawakkal maring Allah bakal nebihi pendamelan ingkang diharamaken kalian Allah, kados nglampahi praktek sihir lan ndugeni poro dukun lan peramal. Kerono Nabi shallallahu ‘alaih wasallam sampun dawuh:

Baca Juga: Teks Khutbah Jumat Terbaru NU Online PDF Tentang Cara Mensyukuri Hari Kemerdekaan RI ke-77

مَنْ أَتَى كَاهِناً أَوْ عَرَّافاً فَصَدَّقَهُ بِمَا يَقُولُ فَقَدْ كَفَرَ بِمَا أُنْزِلَ عَلَى مُحَمَّدٍ

Maknanipun: “Sinten tiyang ndugeni peramal utowo dukun, terus percoyo nopo ingkang diomongaken (ngeyakini bilih dukun lan peramal semerep sedoyo ingkang ghaib), mongko piyambak e sampun kufur maring ajaran ingkang diturunaken maring Nabi Muhammad.” (HR. al Hakim)

Halaman:

Editor: Gita Esa Hafitri

Tags

Artikel Terkait

Terkini