Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal

- Selasa, 16 Agustus 2022 | 17:37 WIB
Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal (pixabay/Desertrose7)
Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal (pixabay/Desertrose7)

Kahin (peramal) inggih meniko tiyang ingkang paring informasi tentang perkawis ingkang bade terjadi wonten mongso ingkang bade dugi.

Biasaipun peramal meniko bekerja sama kalian jin. Jin ndugeaken berbagai macam informasi. Selajengipun peramal berpedoman maring informasi saking jin meniko lan ngomong maring tiyang-tiyang bilih bakal terjadi niki lan niku.

‘Arraf (dukun) inggih mneiko tiyang ingkang ngomong tentang kedodosan ingkang samoun terjadi lan sampun lewat, kados tentang barang ingkang dicolong lan lintune.

Baca Juga: Teks Khutbah Jumat Lengkap dengan Doanya PDF Tentang Spirit Mengisi Kemerdekaan di HUT Indonesia ke-77

Hadits wonten inggil Maknanipun bilih tiyang ingkang ndugeni peramal utawi dukun lan ngeyakini dukun meniko semerep sedoyo ingkang ghaib, mongko piyambak e kufur maring Allah lan Rasul- Nya.

Sebab mboten wonten tiyang ingkang semerepsedoyo ingkang ghoib secara keseleuruhan kejawi naming Allah. Allah ta’ala dawuh:

قُل لَّا يَعْلَمُ مَن فِى ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلْأَرْضِ ٱلْغَيْبَ إِلَّا ٱللَّهُ ۚ وَمَا يَشْعُرُونَ أَيَّانَ يُبْعَثُونَ

Maknanipun: “Ucapno siro: Mboten wonten tiyang ingdalem langit lan ingndalem bumi ingkang semerep perkawis ingkang ghaib, kejawi namung Allah.” (Q.S. an-Naml: 65)

Namun menawi tiyang meniko naming menduga bilih nopo ingkang diucapaken kalian peramal utawi dukun niku saget leres sesuai kenyataan utawi salah, mongko tiyang meniko mboten kufur.

Baca Juga: Teks Khutbah Jumat Terbaru NU Online PDF Tentang Tiga Nilai Kepahlawanan untuk Mengisi Kemerdekaan RI ke 77

Halaman:

Editor: Gita Esa Hafitri

Tags

Artikel Terkait

Terkini