Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal

- Selasa, 16 Agustus 2022 | 17:37 WIB
Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal (pixabay/Desertrose7)
Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal (pixabay/Desertrose7)

Tapi tiyang niki sampun jatuh wonten perbuatan maksiat, sebab tangklet maring dukun utawi peramal niku sesuatu ingkang dilarang wonten agami.

Ma’asyiral Muslimin rahimakumullah, para ulama tafsir sampun njelasken bilih sebagian saking jin terkadang mencuri dengar saking poro malaikat ingkang ditugasaken u nurunaken hujan, ketika poro malaikat tersebut wonten nduwurw awan.

Poro jin munggah ke panggenan celak kalian awan. Poro jin mencuri dengar ketika poro malaikat sedang ngomong-ngomong di antara mereka tentang peristiwa-peristiwa ingkang bakal terjadi kados kematianipun tiyang tertentu, kelahiran bayi.

Diangkatipun tiyang menduduki jabatan tertentu utawi dipecatipun tiyang tertentu saking sebuah jabatan lan lintu-lintunpun ingkang Allah beritahukan maring poro malaikat.

Sebab memang Allah memberitahu poro malaikat, poro nabi lan poro wali tentang sebagian perkawis ghaib lan mboten memberitahukan sedoyo perkawis ghaib.

Baca Juga: Teks Khutbah Jumat HUT Indonesia ke 77 PDF Tentang Kemerdekaan Kuatkan Keamanan dan Keimanan

Sak sampunipun poro jin meniko mencuri dengar saking poro malaikat, selajengipun mereka mandap dateng bumi.
Selajengipun mereka memberitahukan hal meniko maring tiyang-tiyang ingkang kekancan kalin jin meniko saking kalangan menungso.

Sebab ingkang dilakukan kalian poro jin niku mencuri dengar, mongko nopo ingkang mereka dengar saget sesuai kalian nopo ingkang dibicarakan kalian poro malaikat, lan saget ugi mboten sesuai. kathah salahipun ketimbang leresipun.

Hadirin rahimakumullah, monggo kito waspadai malih tiyang-tiyang ingkang ngaku-ngaku sakit ngadiraken malaikat lan roh tiyang ingkang sampun mati, padahal kenyataanipun ingkang dipun dugeaken niku jin.

Roh tiyang ingkang bertakwa mboten bakal wangsul dateng ndonyo, meskipun tiyang meniko nguasai ndonyo lan sedoyo isinya.

Halaman:

Editor: Gita Esa Hafitri

Tags

Artikel Terkait

Terkini