Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal

- Selasa, 16 Agustus 2022 | 17:37 WIB
Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal (pixabay/Desertrose7)
Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal (pixabay/Desertrose7)

Anapun rohipun tiyang kafir wonten kekuasaanipun poro malaikat penyiksa. Sampun pertelo, poro pembohong meniko mboten saget narik lan ngrebut roh tiyang kafir saking poro malaikat penyiksa.

Baca Juga: Teks Khutbah Jumat Hari Kemerdekaan Indonesia ke-77 PDF Tentang Makna Hijrah, Pengorbanan dan Perubahan

Dados ingkang dugi wonten adepanipun tiyang meniko, mboten wonten sanes kejawi jin ingkang rumiyen semesrep keadaanipun tiyang ingkang tiyang ingkang sampun ninggal lan urip sareng piambak e.

Mungkin jin qarin-nipun utawi jin lintu ingkang semerep tiyang meniko, sehinggo jin meniko ngapusi lan dawuh: “Aku roh e si Fulan.”

Anapun tiyang ingkang mengulang-ulang waosan ayat tertentu kanti jumlah tertentu kanti tujuan ingkang sahe, mongko perbuatan meniko mboten nyalahi syariat.

Sebab tiyang kados meniko saget mawon dipun dugeni kaian mala’ikatur-rahmah (para malaikat ingkang mbeto rahmat) disebab aken berkah ayat kolo wau. Anpun tiyang ingkang bertujuan dunia mboten bade dipun dugeni kalian mala’ikatur-rahmah.

Hadirin jama’ah shalat Jum’at rahimakumullah, onggo kito marek maring poro ulama soho poro kyai ingkang leres.

Baca Juga: Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram PDF Singkat Tentang 5 Cara Jitu Melawan Godaan Setan

Inggih meniko poro ulama ingkang saestu dados pewaris poro nabi ingkang sanad keilmuanipun sambung hinggo Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam.

Inggih meniko kanti nimbo ilmu saking poro ulama kolo wau, sehingga kito mampu mbedaaken antawisipun ulama ingkang leres lan ingkang namung ngaku-ngaku sebagai ulama padahal sejatosipun piyambak e naming seorang dukun utawi peramal.

Halaman:

Editor: Gita Esa Hafitri

Tags

Artikel Terkait

Terkini