Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal

- Selasa, 16 Agustus 2022 | 17:37 WIB
Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal (pixabay/Desertrose7)
Teks Khutbah Jumat Bulan Muharram Bahasa Jawa PDF Singkat Tentang Larangan Percaya Dukun dan Peramal (pixabay/Desertrose7)

Syekh ‘Abdul Wahhab asy-Sya’rani rahimahullah wonten kitab ipun, Latha-if al Minan wa al Akhlaq mengutip saking Ibnu ‘Arabi bahwa beliau dawuh:

مَنْ اَرَادَ أَنْ لاَ يَضِلَّ فَلاَ يَرْمِ مِيْزَانَ الشَّرِ يْعَةِ مِنْ يَدِهِ طَرْ فَةً عَيْنٍ بَلْ يَسْتَصْحَبُهَا لَيْلاً وَنَهَارًا عِنْدَ كُلِّ قَوْلٍ وَفِعْلٍ وَعْتِقَادٍ

“Sinten mawon ingkang mboten pengen kesaar, mongko ojo mbuang timbangan syari’at saking tanganipun meskipun namung sekejap mripat, swalik e kedah selalu mbeto timbangan meniko wonten dalu lan siang hari, ngiringi saben-saben perkataan, perbuatan lan keyakinan.”

Baca Juga: Teks Khutbah Jumat Terbaru NU Online PDF Tentang Para Nabi itu Pejuang Kemerdekaan

Hadirin rahimakumullah, kito mboten bakal gadah timbangan syari’at tanpo nimba ilmu agami saking poro ulama Ahlussunnah ingkang saget dipun percados.

Setiap kito rawuh wonten majelis-majelis ilmu agami, mongko bakal semakin kiat timbangan syari’at wonten tangan kito.

Tiyang ingkang mempelajari lan memahami ilmu agami kanti sahe, mongko tiyang meniko saget mbedakan antwispun ingkang sahe lan ingkang awon, antawisipun ingkang terpuji lan ingkang keji.

Antawisipun ingkang halal lan ingkang haram, antawisipun ingkang kufur lan keimanan, antawisipun kiai lan peramal, antawisipun ustadz lan dukun lan antawisipun ulama lan penyihir.

Ma’asyiral Muslimin rahimakumullah, mekaten khutbah singkat wonten siang ingkang penuh keberkahan meniko. Mugi-mugi saget manfaat lan mbeto barakah bagi kito sedoyo. Amin.

Baca Juga: Teks Khutbah Jumat Terbaru NU Online PDF Tentang Menjunjung Tinggi Kemerdekaan, Membangun Jiwa Kepahlawanan

Halaman:

Editor: Gita Esa Hafitri

Tags

Artikel Terkait

Terkini